Bezea cu aroma de pepene

de _Alina_ in Dulciuri, 10 Oct 2014 | 4248 vizualizari

 

Cred ca v-am mai povestit am o slabiciune pentru bezelele.

 

INGREDIENTE

  • Bezea
  • 170 g albus (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • cateva picaturi esenta de pepene galben (sau esenta voastra favorita)
  • 250 g smantana lichida
  • 50 g ciocolata amaruie(55%procentaj cacao)
  • 3-4 picaturi otet
  • In plus:
  • 1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezea cu aroma de pepene:

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.

2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.

4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat, iar albusurile devin lucioase si formeaza creste tari. Adauga esenta si mixeaza pana la inlobarea acesteia.

5. Traseaza un cerc (20 cm diametru) pe spatele unei hartii de copt, pune hartia intr-o tava.

6. Pune compozitia intr-un pos si urmeaza conturul cercului, iar apoi umple-l. Mai pune un rand de bezea pe marginea cercului si introdu tava in cuptor (seteaza cuptorul pe ventilatie, daca ai un cuptor pe gaz coace bezeaua cu usa intre-deschisa) pentru 1h-1 h 30 min. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca.

7. Mixeaza 200 ml smantana lichida rece pana cand capata volum si consistenta, si o asezi pe bezea.

8. Topeste ciocolata impreuna cu 30g smantana lichida, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Picura ciocolata deasupra bezelei.

 S-aveti pofta!

Nota: poti folosi orice fel de esenta iti este pe plac.

P.S. Nu mai stiu exact cate albusuri am avut fiindca le-am tot congelat pe parcurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu aroma de pepene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici